Projectes 

Iniciatives en marxa

Xino-xano: 10x3000

Aquest projecte neix del desig de practicar activitats de muntanya alpina i d'engrescar els socis a participar-hi per fer germanor. Es tracta d'un repte que té per objectiu assolir els 10 cims de 3.000 metres d'altitud de Catalunya.

La idea prové dels reptes de la FEEC que promouen la participació per equips i la creació d'un espai de trobada on els socis puguin compartir informació i consells.

     Veus de la Terra

El projecte uneix l'espeleologia amb la música amb l’objectiu de fer un clam a la riquesa de la diversitat lingüística a través de cançons cantades en les llengües que es parlen a la Península, des de l’interior de diferents coves del territori català. 

Trescmaresme

La Trescmaresme és un projecte col·lectiu dels clubs de muntanya de la vegueria del Maresme (Calella Marxa, Club Excursionista Teià, Club Excursionista Tiana, Grup Muntanya Argentona, La Massa Secció Muntanya Vilassar de Dalt).

L’objectiu de la Trescmaresme és disposar d’una ruta identificada que permeti recórrer la serralada en tota la seva longitud, des de Tordera fins a Tiana, gaudint del territori i de la possibilitat de conèixer el ric patrimoni paisatgístic, natural, geològic, cultural i patrimonial de la manera més respectuosa possible amb el medi ambient alhora que practiquem alguns dels esports que més caracteritzen els nostres clubs.

Al mateix temps, i fruit d’aquest esperit de col·laboració, la Trescmaresme és una magnífica ocasió per establir vincles més estrets entre els mateixos clubs i els que en som socis, tot de cara a enriquir i compartir les futures activitats muntanyenques en la mesura del possible.

La primera edició es va celebrar l’any passat, amb un recorregut de 4 etapes que ens portaven de nord a sud de la comarca.

19 de febrer 2023 | Etapa 1: 19 km
Tordera/Coll de Basses (intersecció GR-5) – Font del Montnegre (sobre Sant Iscle de Vallalta)

26 de març 2023 | Etapa 2: 20 km
Font del Montnegre – Canyamars

29 d’octubre 2023 | Etapa 3: 20 km
Àrea d’Esbarjo del Corredor – Coll de Gironella (Mútua de Cabrils)

19 de novembre 2023 | Etapa 4: 21 km
Coll de Gironella – Tiana

A partir d’aquest any 2024 la segona i tercera etapa, des de la font del Montnegre fins al coll de Gironella, serà un dels Reptes d’Entitats que es promocionen des de la FEEC.

 Projectes finalitzats

Aires al Cim

El projecte Aires al Cim va unir  dues entitats de Tiana, el Club Excursionista Tiana i l'Agrupació d'Amics de la Sardana de Tiana, per entrenar un equip de 12 persones, cap d'elles experta en les dues modalitats al mateix temps, la sardana i l'escalada. Uns sabien ballar, uns altres sabien escalar, i calia entrenar-se per adquirir el nivell suficient en totes dues especialitats. La sardana va ser l'eix vertebrador que va unir esport i cultura. 

Al cim de la Gorra Marinera, a Montserrat, van ballar la sardana Tiana, del mestre Francesc Mas Ros, i es va crear el document visual de l'experiència que té el mateix nom.

Aquí us en deixem un petit tast 

Nit de Senders

El CET, conjuntament amb l'Ajuntament de Tiana, els anys 2015, 2017 i 2019 va dur a terme el projecte Nit de senders, una caminada ludicoesportiva de caràcter familiar que consistia a sortir a caminar de nit amb la família i els amics al voltant de Tiana i la serralada de Marina, il·luminats pels estels i els frontals. 


El trajecte tenia uns 6 km de recorregut amb uns 300 metres de desnivell i finalitzava amb un sopar comunitari acompanyat per un concert amb de músics del nostre poble.